LIGGANDE GRAVSTENAR

Vårt utbud av liggande gravstenar

Nedan hittar ni ett utbud av våra liggande gravstenar som finns att välja mellan hos oss, Bålsta Gravstenstjänst. Samtliga modeller av liggande gravstenar kan tillverkas i alla de stensorter som visas här nedanför. Gravstenarna beskrivs med exempelstorlekar i cm, textstenens bredd x höjd över mark. Men stenarna kan även tillverkas i andra mått. Alla modeller kan fås utan eller med synlig sockel.

För mer information om våra liggande gravstenar, tryck här.
För pris och större urval av liggande gravstena, är ni välkomna att kontakta oss på Bålsta Gravstenstjänst.

BÅLSTA GRAVSTENTJÄNST

Liggande gravstenar

En liggande gravsten är placerad antingen sluttande eller platt på marken. Liggande gravstenar är vanliga bland stora familjegravar, men kan även ligga framför en stående sten eller vid gravsättningar menade för urnor.

Liggande gravstenar är förhållandevis små, men modeller och former på de liggande gravstenarna varierar stort. Man kan välja allt från den klassiska rektangulära eller ovala, till de med form av exempelvis ett hjärta, oregelbunden formad sten eller en bok.

Ni kan även välja hur man vill att kanterna ska vara slipade. Man kan exempelvis välja om kanterna ska vara rundade eller finhugget, polerade eller opolerade. Valen är många.

Vi erbjuder även skräddarsydd gravsten efter era önskemål. Klicka här för mer information om skräddarsydd gravsten. 

Montering av er liggande sten ingår alltid i priset hos oss på Bålsta Gravstenstjänst. Kontakta oss för mer information.
liggande gravstenar

Ett tips är att välja liggande gravstenar som har en slät yta. Då liggande gravstenar är närmare marken kräver de med polerad yta mindre underhåll. Bor du på en plats med mycket snö finns det även en risk att liggande gravstenar inte syns, om snön täcker den stora delar av året och att den slits mer.

Fördelar och nackdelar med liggande gravstenar

När det kommer till att välja rätt gravsten kan det vara mycket som man behöver tänka på. Nedan har vi sammanställt en del för och nackdelar med liggande gravstenar:

Fördelar med liggande gravstenar

Nackdelar med liggande gravstenar

Önskar ni veta mer om våra liggande gravstenar är ni välkomna att kontakta oss:

Välj mellan olika gravstenar

Att välja en gravsten eller minnesmärke som det även kallas, kan vara ett svårt och stort beslut. Vi på Bålsta Gravstenstjänst erbjuder unik personlig kontakt och är väldigt måna om våra kunder. Vi har olika gravstenar av granit i vårt sortiment att erbjuda er:

Stående gravstenar

Gravsten till djur

Skräddarsydd gravsten

Kontakta oss

Kontakta oss för en kostnadsfri offert så återkommer vi så snart vi kan. Skicka gärna med en bild på gravstenen det gäller.